Тук можете да видите участието ни в предаването „Бразди“: 

Затвореният цикъл на производство е идея, налице още преди изграждането на мандра „Земенея“. Основната цел – гарантирано качествена и чиста суровина. Усилията дават  резултат. Мандрата разчита изцяло на собствено производство на овче и козе мляко, отчасти и на краве. Работата продължава. Увеличава се броят на животните. Селекцията става все по-безкомпромисна.

Говедовъдство

В кравеферма с „Старата къща“ отглеждаме елитни крави порода Монбелиард, характеризиращи се с виско качество на добиваното мляко. Фермата е член на НАРМС – националната асоциация за развъждане на Монбелиард и Симентал. Кликнете върху изображението, за да се прехвърлите към профила на фермера в асоциацията.

Овцевъдство

В овцефермата, собственост на мандра „Земенея“ се отглеждат елитни овце породи Аваси, СПБМ и отскоро (2019 г.) Лакон. Стопанството е регистрирано като официален производител на мъжки и женски животни с цел разплод. Член е на Асоциацията за развъждане на Българските млечни породи овце и е под зоркия контрол на доц. д-р Георги Димов.

 

Козевъдство

Както овцефермата и кравефермата, така и козефермата на „Земенея Фарм“ ЕООД акцентира върху елитните животни – кози порода Англо-нубийска и ББМ. Това стопанство също е  официален производител на мъжки и женски разплодни животни. То е член на  Асоциацията за развъждане на млечните породи кози. Кликнете върху изображението за връзка с техния сайт.